duo FriBerg

duo FriBergduo FriBerg är en av Sveriges mest spännande unga ensembler. duo FriBerg bildades 2003 under den pågående tävlingen Smålandssolistens finalvecka. De båda musikerna i duon ville se vad man kunde göra i en duo för slagverk och saxofon och upptäckte till sin glädje att det inte fanns några begränsningar.

duo FriBerg består av Per Friman - Saxofoner och Joakim Berg - Slagverk

Duon har under åren genomfört en rad konserter och produktioner. Nämnas kan till exempel deltagande i ”Ung och lovande 2007”, en direktsänd lunchkonsert i Sveriges Radio P2, inspelning för skivbolaget NAXOS och ett flertal turnéer och fristående konserter runt om i Sverige.

Duon vill utveckla repertoaren för Slagverk och Saxofon och har hittills fått verk skrivna för sig av de svenska komponisterna Andrea Lindberg Tarrodi och Tobias Broström samt utav den amerikanske kompositören Daniel McCarthy. De söker ständigt efter nya spännande kompositörer att komponera för dem.

2008 släppte duo FriBerg sin första skiva. ”The Sound of duo FriBerg” som innehåller duons spännvidd på repertoar.

duo FriBergs koncept är att bjuda sina åhörare på ett färgstarkt fyrverkeri både musikaliskt och visuellt som de troligtvis inte upplevt tidigare. Musiken skall vara en blandning av nytt och gammalt och det får gärna vara lättlyssnat. Hoppas Du får en underhållande upplevelse av konserten med duo FriBerg.

Om du vill veta mer om duon, få reda på när konserterna är eller läsa senaste nytt kan du gå in på: www.duofriberg.nu

 

Se duo FriBergs presentationsfilm